Kvinde-kend-din-kropI vores hjem er nøgenhed helt normalt – altså for os, jeg ville nok kigge lidt, hvis vores gæster kom og bankede på nøgne… Jeg ville nu stadig lukke dem ind 🙂
Vi sover nøgne, står op nøgne, går i køkkenet nøgne. Og når vores datter kommer til verden i juni, ankommer hun nøgen, og bliver selvsagt elsket fuldstændig som hun ser ud. Og det samme vil ske om hun er 2, 12 eller 50 år.

Jeg ser det som vores vigtige opgave som forældre, at præge hende med alt den usminkethed og nøgenhed som føles naturligt for os. Hun vil i ekstrem grad blive præget af kropsidealer, som udspringer af “perfekte” kroppe, opererede, redigerede og retouched, og det vil sikkert blive svært at fastholde troen på, at “jeg er smuk og okay, helt som jeg er”. Derfor har vi som forældre begge en opgave, også her.
Og Ronni skal være nøgen med hende, bade med hende, kilde hende uden tøj på, og klappe hende i hendes kære lille mås lige så meget, som han og hun har lyst til. Det er hans barn, og hvad de gør og nyder sammen, det er deres sag. Og når hun er 10 år, og er i mine forældres hjem, og min far går rundt i bar røv og ingenting, så er det hans ret. Jeg har set ham nøgen (også i mit voksenliv), og jeg tvivler meget på, at det har gjort mig nogen skade, måske endda tvært imod.

Og hør så her, fede mennesker må være nøgne på lige fod med alle andre. Den rettighed tilfalder altså ikke unge, slanke, lækre mennesker. Det kunne ikke røre mig mindre at bade ved siden af en fed, celluliteramt kone i svømmehallen. Faktisk får hun min respekt med på vejen, fordi jeg ved, at det ikke nødvendigvis er det nemmeste for hende både ift. hendes egne tanker om sin krop, men også ift. de blikke og fordomme hun mødes med.
Jeg tror på, at langt de fleste af os har en god indsigt i grænser, og en velvilje til at tage hensyn til hinanden. Så nyd dig selv, dynerne, græsset, amning og børnene – også uden tøj på.

Hvorfor skal et mindretal have lov at fastsætte kropsidealet? Hvorfor give medierne og reklamebranchen så stor en magt? Det er ikke sundt for nogen. Så lad os stå sammen om den naturlige nøgenhed og den naturlige krop, som også kan være alt for tynd, alt for tyk, alt for bleg, alt for rynket, alt for skæv, uperfekt og træt. Og alle dem med veltrænede kroppe og struttende numser, de må også så gerne være med. Det er ikke dem som gruppe, som gør os andre forkerte – det klarer vi fint selv med mediernes hjælp.

Jeg har lige set det her underholdende DR2 Tema om nøgenhed.
Komikeren Torben Chris er vært, og du får lige et par guldkorn fra ham her:
“Facebook skal f. ikke sætte standarten for, hvad der er normalt.”
“Man kan jo sige meget om penis, men den kan jo ikke skjule, når den er ude på ballade.”
“Så gå dog ud på den strand. Laske fede tyskere, det er et skønhedsideal vi alle kan leve op til.”

Happy day.
<3 Karen.

Du kan se programmet her:
DR2 Tema: Bryster, balder og blufærdighed

9 Comments

 1. niels pinholt 3. april 2016 af 12:15 - Svar

  Hvor er det godt sagt og smukt skrevet. Tak. Det er svært for alle os, der er vokset op med naturlig nøgenhed, at begå os i den photoshoppede virkelighed af i dag, hvor alt naturligt skal gemmes væk og skammes ud. Det har medført et forvrænget kropsideal hos de unge og et sygt syn på nøgenhed generelt som noget forbudt og grimt. Dejligt at nogen tør gå imod strømmen og insistere på det naturlige.

 2. Karen Fogh Tandrup
  Karen Fogh Tandrup 5. april 2016 af 10:42 - Svar

  Tak for din kommentar Niels 🙂 Ja, det er ihvertfald svært at forstå og acceptere. Men jeg tror, det alligevel er nemmere for os at være i, fordi vi har noget andet at holde fast i. Jeg tænker, at det er aller sværest for dem som vokser op i den photoshoppede virkelighed, fordi de ikke på samme måde har noget andet og helt grundlæggende at holde fast i, hvis deres forældre ikke har været bevidste om det, og i høj grad præget dem med det. Ønsker dig en skøn dag. Kh. Karen.

 3. Henrik Hansen 19. april 2016 af 17:01 - Svar

  Fin artikel.rammer pointen
  Min krop afspejler mit liv, hårdt arbejde og god mad
  61årig naturist
  Hilsen Henrik

  • Karen Fogh Tandrup
   Karen Fogh Tandrup 21. april 2016 af 9:18 - Svar

   Hej Henrik, og tak 🙂 Så er foråret og sommeren jo ekstra kærkommen 🙂 Nyd det. Kh. Karen.

 4. Bjarne 31. august 2016 af 16:57 - Svar

  Lad os genopfinde frigjortheden – forstår ikke at nøgen hud kan være et issue, eller rettere er blevet et issue

  Her iøvrigt lige et par af mine egne små naturist artikler

  http://spotnaked.com/liberate-your-mind-and-body-at-naturist-vacation/4794/

  og

  http://spotnaked.com/formentera-spain-for-naturists-worth-the-visit/4315/

 5. Karen Fogh Tandrup
  Karen Fogh Tandrup 4. oktober 2016 af 20:56 - Svar

  Hej Bjarne.
  Wow det er meget nøgne billeder 😀 Ha ha, det er cool du deler 🙂 Og fedt du udlever dine nøgne drømme på sådan nogle lækre strande, og deler dine erfaringer med andre.
  Jeg ønsker dig et varmt efterår.
  Kh. Karen.

 6. Alexia 16. oktober 2016 af 20:25 - Svar

  Jeg er vokset op med naturlig nøgenhed og har altid haft det helt fint med nøgne mennesker ? men jeg har af natur altid været forfængelig og kan bedst lide følelsen af at havde beklædning om mig ??

 7. Bjarne 19. oktober 2016 af 20:00 - Svar

  Hej Karen,

  Takker for dit svar ovenfor af 4/10-2016 🙂

  Har også sagt nyligt sagt OK til at medvirke som statist her http://www.dansehallerne.dk/wp-content/uploads/2016/08/ICE-HOT-MIA-HABIB-Statister-s%C3%B8ges.pdf hvis du kender andre som evt. ku’ være interesserede i at medvirke så spred gerne budskabet 🙂

  Iøvrigt kan adskillige af mine billeder også findes her på min hjemmeside http://www.wildone.dk/nogenbade/nogenbade.htm

  så blot en nøgen, ærlig og frisindet hilsen fra mig 🙂

Læg en kommentar